Liittyykö tieltä löytynyt lyhty kadonneeseen nunnaan? Poliisi pyytää apua

Etsintöjen aikana Hepomäentien varresta löytyi oheisen kuvan mukainen kynttilälyhty, jonka mahdollista liittymistä kadonnesseen pyritään selvittämään. Poliisi pyytää lyhdystä jotain tietäviä ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen tai numeroon 0295 455 358. Poliisi

Jukka-Pekka Räsänen

Lintulan luostarista tiistaina 11.7. kadonneen nunna Elisabethin eli Irmeli Vuolteen etsinnöissä pidetään sunnuntaina välipäivä, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Poliisi ja vapaaehtoiset suorittivat maastoetsintöjä lauantaina iltaan saakka ilman tulosta. Viimeisin varma havainto Vuolteesta on tiistai-illalta noin kello 20.20, jolloin hänet nähtiin Honkasalontiellä viisi kilometriä Luostarista koilliseen.

– Katoamisesta on kulunut neljä vuorokautta ja on erittäin epätodennäköistä, että etsittävä enää olisi liikuntakykyinen, jos hän on ollut metsässä koko ajan, poliisista huomautetaan.

 

Kadonnut nunna Elisabeth Savon Sanomat

 

Maaston vaikeakulkuisuudesta kertoo se, että etsintäketju eteni maastossa neljässä tunnissa noin kilometrin matkan tien laitoja 15 metrin kaistalla. Etsinnöissä käytettiin myös lennokkikameraa.

– Alueella on vesistöä, isoja suoalueita, syviä ojia, sankkaa metsää ja painanteita. Voidaan sanoa, että jos kaatuisi suo-ojaan ja loukkaantuisi, voisi vierestä kävellä ohi eikä siltikään huomata henkilöä, rikoskomisario Harri Hauhia kertoo.

Katoamisesta kuluneen ajan vuoksi poliisi on tehnyt päätöksen, että hätäetsintä on suoritettu loppuun. Etsittävästä ei ole saatu havaintoja neljään vuorokauteen. Poliisi tekee sunnuntain aikana päätöksen kuinka ja missä muodossa etsintöjä tullaan jatkamaan.

Etsinnöissä on käyty läpi kaikki alueen rakennukset, mutta poliisi pyytää edelleen alueen asukkaita ja mökkiläisiä tarkastamaan rakennuksiaan ja tarkkailemaan maastoa siellä liikkuessaan.

Alueelle on jaettu tiedotteita kadonneesta, koska etsintöjen aikana saatujen tietojen perusteella on erittäin epätodennäköistä, että hän olisi poistunut pidemmälle.

Etsintöjen aikana Hepomäentien varresta löytyi kynttilälyhty jonka mahdollista liittymistä kadonneesseen pyritään selvittämään. Poliisi pyytää lyhdystä jotain tietäviä ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen tai numeroon 0295 455 358.

– Luostari ei ole tunnistanut lyhtyä. On se sen verran poikkeuksellinen näky korpitiellä, että kaikki siihen liittyvä käydään läpi, Hauhia sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut