Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keke Rosbergin kotitalo tuli taas myyntiin, mutta halvemmalla hinnalla

Entisen formulakuskin Keke Rosbergin lapsuudenkoti Villa Rosberg on taas kaupan. Talo sijaitsee Iisalmen Haukiniemellä. Vuosi sitten Savon Sanomat uutisoi, että 1960-luvulla rakennettua omakotitaloa myydään 359 000 eurolla. Nyt hinta on kuitenkin tippunut 50 000 eurolla ja kiinteistönvälitysfirma vaihtunut.

Etuovi.comissa taloa mainostetaan aikansa arkkitehtuurin helmenä ja palana iisalmelaista historiaa. Talon kiinteistönvälittäjä Marko Laine kertoo, että joitakin kiinnostuneita on ollut, mutta toistaiseksi ne ovat olleet vähäisiä.

– Kesälomakausi vaikuttaa ostajiin. Myös asunnon arvolla ja muulla on merkitystä. Sijainti on kuitenkin Iisalmessa hyvällä paikalla.

Laine kertoo Pohjois-Savon OP-Kiinteistökeskuksen tulleen mukaan talon myyntiin joitain kuukausia sitten. Asunnon hinnan laskemisesta Laine antaa ymmärtää, että vuosi sitten hintapyyntö oli ylimitoitettu.

– Ei se ole laskenut, jos tuotteen hinta on aiemmin ollut väärin. Nyt summa lähempänä oikeaa hintaa, Laine toteaa.

Omakotitalossa on asuinpinta-alaa 150 neliötä, ja se on arkkitehtien suunnittelema. Talossa on kolme makuuhuonetta, kirjastohuone, olohuone, keittiö, kodinhoitohuone ja saunatilat. Talo on Keken isän Larsin rakennuttama.

Ruotsissa syntynyt Keke Rosberg asui Iisalmessa osan lapsuudestaan ja nuoruutensa. Keke kirjoitti ylioppilaaksi Iisalmen lyseosta keväällä 1967. Rosbergien perhe muutti Iisalmen talostaan Kuopioon 1970-luvun lopussa, jolloin Keke oli jo maailmalla. Hän voitti F1-maailmanmestaruuden vuonna 1982.