Nunnan etsinnät jatkuvat - erikoinen katoaminen yllätti, poliisi julkisti kuvan

Kadonnut nunna Poliisi

Asta Tenhunen

Heinävedeltä Lintulan luostarista kadonnutta nunnaa ei ole löydetty. Heinävetinen 73-vuotias nainen on ollut kateissa tiistai-illasta asti.

Poliisi jatkoi etsintöjä keskiviikkona pimeän tuloon asti. Etsinnät käynnistettiin uudestaan torstaiaamuna.

Tiedossa on, että Lintulan luostarissa useita kymmeniä vuosia asunut nainen poistui luostarialueelta tiistai-iltana noin kello 20 ja kertoi tovereilleen menevänsä jalan katsomaan luostarin naapurustossa ollutta maatilan tulipaloa.

Tulipalo oli siinä vaiheessa jo sammutettu, mutta paikalla tehtiin vielä jälkiraivausta ja -vartiointia.

Nainen huomattiin kadonneeksi keskiviikkoaamuna. Poliisi sai asiasta ilmoituksen silloin.

Poliisi pyytää kadonneesta havaintoja hätänumeroon 112.

73-vuotias nainen kulkee hieman kumarassa. Hänellä oli kadotessaan siniharmaa, pitkä popliinitakki eli suora kangastakki sekä pään peittävä huivi.

Nainen tuntee luostarin lähialueet hyvin. Hän poistui tiistai-iltana jalan luostarilta koilliseen päin. Uusia todennettuja havaintoja naisesta ei ole.

Poliisi etsi lähialuetta keskiviikkona Rajavartiolaitoksen helikopterin avulla. Lisäksi paikalla tehtiin etsintää veneestä, autoista ja jalan. Poliisin lisäksi paikalle oli pelastuslaitoksen vene ja vapaaehtoisia etsijöitä.

Paikalle oli hälytetty myös poliisikoiria ohjaajineen, mutta varsinaista jäljestystä niillä ei voitu tehdä, kun ei tiedetty, mistä etsiä.

Torstaina etsintää jatketaan, ja sadesään vaihduttua poutaan myös poliisikoirat ohjaajineen liikkuvat mahdollisesti maastossa.

Poliisin apuna etsinnöissä on edelleen myös vapaaehtoisia. Poliisin mukaan myös torstaina etsintöihin on tulossa Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut