Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeri Sipilä sotesta: Vaikuttaa siltä, että täydentävä esitys riittää

Pääministeri JuhaSipilä (kesk.) arvioi, että sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen valinnanvapautta koskevan lakiesityksen korjaamiseen riittää täydentävä esitys. Hän haluaa kuitenkin ensin odottaa virkamiesjohdon arvioita perustuslakivaliokunnan esittämistä muutoksista.

Perustuslakivaliokunta vaatii, että valinnanvapauslaki on laitettava uuteen valmisteluun.

Valiokunnan mukaan valinnanvapauden suurimmat perustuslailliset ongelmat liittyvät julkisten palveluiden yhtiöittämiseen ja alueelliseen yhdenvertaisuuteen. Myös uuden palvelujärjestelmän käyttöönoton aikataulu on sen mielestä epärealistinen ja jopa peruspalvelut vaarantava.

 

Sipilä keskustelee lausunnosta huomenna hallitusryhmien puheenjohtajien kesken. Sipilän lisäksi trioon kuuluvat valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sekä eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (uv.).

Virkamiesarvio valmistunee alkuviikosta.

– Esityksen korjaus vie viikkoja. Käsittely menee alkusyksyyn. Aikatauluun vaikuttaa se, vaativatko muutokset uuden lausuntokierroksen, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan maakuntavaalien aikataulu riippuu siitä, mihin virkamiesjohto päätyy arviossaan.

 

Uutista täydennetty 29.6. kello 14:30.