Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väitös: Vanhemmat uskovat englanninkielisen opetuksen lisäävän lasten mahdollisuuksia

Vanhemmat arvostavat englanninkielistä koulutusta ja uskovat englannin kielitaidon voivan kohentaa lasten mahdollisuuksia ja kansainvälistä liikkuvuutta, osoittaa filosofian maisterin Joanna Jalkasen väitös.

Jalkasen tekemään kyselytutkimukseen osallistui vanhempia, jotka olivat valinneet lapselleen englanninkielisen koulutuksen ja vanhempia, joiden lapset olivat suomenkielisessä opetuksessa tai muissa ryhmissä. Englanninkielisen opetukset valinneet vanhemmat uskoivat sen tuovan lapsilleen sujuvamman englannin kielitaidon kuin suomenkielisen koulutuksen. He ajattelivat kielitaidon edistävän lasten kehitystä suvaitsevaisiksi, itsevarmoiksi ja kansainvälisiksi viestijöiksi.

Muut vanhemmat painottivat lähikoulun ja suomenkielisen koulutuksen merkitystä. He pitivät englanninkieltä lähinnä matkailun mahdollistajana ja kokivat, että sen voi oppia muutenkin kuin englanninkielisessä opetuksessa.

Väitöstilaisuus on 1.7. kello 12 Kuopion kampuksella Snellmanian salissa 201.