Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väestö väheni Savossa alkuvuonna

Pohjois-Savon väestönkehitys heikkeni alkuvuonna, selviää väestönmuutosten ennakkotiedoista tammi–huhtikuulta. Maakunnan väestömäärä väheni tuona aikana 520 henkilöllä, eli 235 henkeä enemmän kuin viime vuonna samana aikana. Kuntien välinen nettomuutto heikkeni merkittävästi. Kunnista toisiin kuntiin lähti 218 henkeä enemmän kuin niihin muutti, kun vuosi sitten vastaavana aikana lähtijöitä oli 103 enemmän kuin tulijoita. Myös nettomaahanmuutto heikkeni hieman.

Kuopion seudulla väestö väheni alkuvuonna 158 henkeä, kun viime vuonna vastaavana aikana väestö väheni vain 19 henkeä. Kuopiossa väestö väheni 89 hengellä, kun se vuosi sitten lisääntyi kolmella hengellä.

Ylä-Savon seutu menetti alkuvuonna väestöään 209 henkeä, eli väestö väheni 37 henkeä enemmän kuin edellisvuonna. Sisä-Savon väestö väheni 21 henkeä, mikä on muutaman hengen enemmän kuin viime vuonna. Koillis-Savon seudun kaikki kunnat menettivät väestöään pääasiassa luonnollisen poistuman kautta ja väestö väheni 47 henkeä. Varkauden seudun väestö väheni alkuvuonna 85 henkeä, mikä on 39 henkeä enemmän kuin edellisvuonna.

Maakuntien välisessä vertailussa Pohjois-Savo menetti määrällisesti toiseksi eniten väestöään, mutta myös muissa Itä-Suomen maakunnissa väestötappio kiihtyi huomattavasi. Etelä-Savossa tappio oli 514 henkeä, mikä on 41 henkeä enemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana. Väestö vähentyi tammi–huhtikuussa kaikissa Etelä-Savon kunnissa. Muuttoliike oli Etelä-Savossa 75 henkilön verran negatiivinen, kun se oli edellisenä vuonna vastaavana ajankohtana negatiivinen 30 henkilön verran.

Alkuvuoden kasvumaakuntia olivat Uusimaa, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa sekä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa. Koko maassa väkiluku kasvoi tammi–huhtikuun aikana 2 278 henkilön verran.