Presidentti Ahtisaaren kimppalahjan keräys päättyy – kasassa jo yli puoli miljoonaa euroa

Älä kerro Martille -kampanja on loppusuoralla, sillä rahankeräys päättyy tänään kello 17. Kampanjan tarkoituksena on kerätä presidentti Martti Ahtisaaren 80-vuotissyntymäpäivien kunniaksi varoja rauhanneuvotteluihin. Rauhanneuvotteluja toteuttaa Ahtisaaren vuonna 2000 perustama konfliktinratkaisujärjestö CMI, joka on nykyään yksi alan johtavia toimijoita.

Kampanjan on tarkoitus olla yllätys presidentille, ja siksi nimi on "Älä kerro Martille". Mutta onko Ahtisaari aidosti tietämätön sosiaalisessa mediassa ja netissä pyörivästä kampanjasta?

– Tätä on aika moni kysynyt, mutta ei hän todella tiedä tästä. Tämä on pysynyt nyt pari kuukautta salaisuutena, kertoo CMI:n tiedottaja Antti Ämmälä.

Mediaa on kehotettu kirjoittamaan kampanjasta ainoastaan netissä, sillä kuulemma Ahtisaari lukee lehtensä perinteisesti paperilla.

– Hän ei käytä nettiä juuri lainkaan eikä sosiaalista mediaa ollenkaan. Myös Ahtisaaren lähipiiri on pidetty tietoisena kampanjasta, jotta mikään ei pääsisi paljastumaan, Ämmälä sanoo.

Jutun kirjoittamishetkellä rahaa on kasassa jo 567 532 euroa, jolla saadaan 14,19 rauhanneuvottelukierrosta. Ahtisaaren syntymäpäivää juhlistetaan torstaina yksityistilaisuudella, ja lahja paljastetaan. Juhlallisuuksia voi seurata Älä kerro Martille -kampanjan Facebook-sivujen livelähetyksestä klo 19.30 alkaen.

Rahaa ovat lahjoittaneet useat tunnetut suomalaiset yritykset, mutta myös 9 300 yksityistä lahjoittajaa. Keskimääräinen lahjoitus on ollut 18,70 euroa.

Martti Ahtisaari toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1994–2000. Hänelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto vuonna 2008 työstä kansainvälisten konfliktien ratkaisemiseksi. Lapsuutensa Ahtisaari vietti Kuopiossa, ja hänen mukaansa nimettiin myös Saaristokaupungissa sijaitseva alakoulu.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut