Mannerheimin Lastensuojeluliitto: Varhainen tuki pitää turvata sote-uudistuksessa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton uusi puheenjohtaja Mirjam Kalland pitää tärkeänä vanhemmuuden sekä lasten ja nuorten tukemista heidän eri kasvuympäristöissään. SaSa

Jukka Patrakka

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) liittokokouksen mielestä kuntien ja maakuntien yhteistyö ja taloudellinen tuki järjestöille on turvattava sote- ja maakuntauudistuksessa.

Kuopiossa viikonvaihteessa kokoontunut liittokokous korosti, että terveyden ja hyvinvoinnin perusta rakentuu lapsuudessa, joten erityisen tehokasta on lapsiperheille suunnattu varhainen tuki.

Esimerkiksi tukihenkilö- tai lastenhoitotoiminta voivat supistua merkittävästi tai loppua kokonaan, jos maakuntien ja kuntien avustusta ei enää taata. Vanhempien ohjatun vertaistuen, on huomattu vahvistavan perheiden voimavaroja ja vähentävän ammatillisen tuen tarvetta.

Puheenjohtajaksi vuosille 2018–2020 liittokokous valitsi sosiaalityön ja perhetutkimuksen dosentin, lastenpsykoterapeutti Mirjam Kallandin Espoosta. Hän toimii rehtorina Helsingin yliopiston Svenska social och kommunal högskolassa.

– Tässä ajassa tärkeää on lasten ja nuorten psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin turvaaminen.

Kallandin mukaan se tapahtuu tukemalla sekä vanhemmuutta että lapsia ja nuoria heidän eri kasvuympäristöissään, kuten varhaiskasvatuksessa, kouluissa, harrastuksissa ja netissä.

– Tässä MLL on ollut edelläkävijä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut