Niuvanniemen potilaille lisää luomuruokaa

Kaisu Lötjönen

Niuvanniemen sairaalassa Kuopiossa on aloitettu luomutuotteiden käyttö hiutaleista ja hunajasta. Sairaala on liittynyt Portaat luomuun -ohjelmaan ja tarjoaa vähintään kaksi luomutuotetta viikossa.

Luomuruoan käytölle haasteita asettavat käytettävyys suurkeittiössä, kohtuullinen hinta-laatusuhde sekä saatavuus. Ravintokeskuksessa etsitään uusia käyttöön sopivia luomutuotteita ja luomun käyttöä lisätään asteittain yhteistyössä valtion yhteishankintayksikkö Hanselin kanssa.

Valtioneuvosto on periaatepäätöksellään antanut ammattikeittiöille tavoitteen muun muassa luomutuotteiden käytön lisäämisestä. Portaat luomuun -ohjelma tukee sairaalaa asetetun tavoitteen saavuttamisessa mm. välittämällä tietoa saatavilla olevista luomutuotteista ja -toimittajista sekä järjestämällä luomukoulutuksia ja -tilaisuuksia.

Ohjelmaan liittyminen on myös osa sairaalan ympäristötavoitteiden toteuttamista. Niuvanniemen sairaalan ravintokeskus tuottaa vuosittain yli 330 000 ateriaa sairaalan potilaille, henkilökunnalle, opiskelijoille sekä sairaalan vieraille.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut