KHO otti kolme sudentappolupaa Savosta käsittelyynsä

KHO käsittelee luonnonsuojeluyhdistyksen valituksen kolmesta poikkeusluvasta suden ampumiseen Ylä-Savossa. Maarit Myyrä

Asta Tenhunen

Korkein hallinto-oikeus ottaa käsittelyyn Suomen riistakeskuksen Pohjois-Savoon antamat suden metsästysluvat siltä osin, kun niistä oli valitettu hallinto-oikeuteen Vieremän, Kajaanin, Sonkajärven ja Kiuruveden laumojen alueelta.

Suomen riistakeskus myönsi tammi–helmikuulle 2016 poikkeusluvat kolmen suden tappamiseen. Luvat oli myönnetty Kai Ruhaselle niin, että yksi luvista koski Vieremän, Kajaanin ja Sonkajärven alueella liikkunutta laumaa. Kaksi luvista koski suden ampumista Kiuruveden ja Vieremän alueella liikkuneesta laumasta.

Luonnonsuojeluyhdistys valitti poikkeusluvista Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus katsoi, ettei yhdistyksellä ollut asiassa valitusoikeutta ja jätti yhdistyksen valituksen tutkimatta.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan hallinto-oikeuden ei olisi kuitenkaan tullut jättää yhdistyksen valitusta tutkimatta, sillä KHO:n mukaan luonnonsuojeluyhdistys on metsästyslaissa tarkoitettu alueellinen yhdistys, jolla oli valituslupa poikkeuslupa-asiassa. Siksi KHO kumosi hallinto-oikeuden päätöksen.

Koska sudet on jo luvilla ammuttu ja Suomen riistakeskuksen päätöksen määräaika päättynyt, KHO:n mukaan asiaa ei ole enää tarpeellista palattaa hallinto-oikeuteen yhdistyksen valituksen tutkimista varten.

Sen sijaan KHO päätti ottaa hallinto-oikeudelle tehdyn valituksen välittömästi itse tutkittavaksi. Asia siirtyi jatkokäsittelyyn ja KHO antaa myöhemmin ratkaisunsa Suomen riistakeskuksen luvista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut