Nuorta miestä syytetään törkeästä tuhotyöstä - uhkana miljoonalasku tulipalosta

Tulipalo Nilsiässä tuhosi asunnot kokonaan. Matias Honkamaa

Asta Tenhunen

Syyttäjä vaatii 21-vuotiaalle miehelle rangaistusta törkeästä tuhotyöstä. Miehen syytetään polttaneen rivitalon Nilsiän Jenunraitilla viime joulukuussa.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään jopa neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Lisäksi miestä odottaa mittava korvausvelvollisuus palolla aiheutetuista vahingoista. Tulipalo tuhosi yhdeksän asunnon rivitalon purkukuntoon. Lisäksi talossa asuneista kymmenestä asukkaasta osa menetti koko omaisuutensa.

Vakuutusyhtiön mukaan uuden vastaavan talon rakentaminen maksaa 800 000 euroa.

Lisäksi kotivakuutuksista on korvattu asukkaille vahinkoja reilun 112 700 euron edestä.

Mies myönsi jo poliisin kuulusteluissa sytyttäneensä tulipalon. Hän kertoi kuulusteluissa sytyttäneensä tulipalon hetken mielijohteesta.

– Vitsinä heitin illalla, että pitäisikö XX:n asunto sytyttää tuleen, mies tunnusti lopulta poliisille.

Hän kertoi palon sytyttämisen olleen "känniläisen päähänpisto".

Nuoresta iästä huolimatta hänellä ja hänen kaveriporukallaan alkoholinkäyttö oli erittäin runsasta. He joutuivat poliisin kanssa tekemisiin jo tapellessaan humalapäissään niin, että tilanteessa oli käytetty myös pullolla lyömistä.

Silloin myös tulipalosta syytetyn miehen kuskina ollut kaveri kärähti poliisille rattijuopumuksesta. Kun miehellä ei ollut enää kuskia, hän jäi silloin viettämään yötä Nilsiään samaan asuntoon, jonka hän sitten toisena viikonloppuna poltti.

Sytyttäjä ei ollut uhrin kanssa edes erityisen hyvin tuttuja, mutta he olivat tuollaiselta juopotteluillalta tuttuja keskenään.

Tapahtumayönä asukas oli itse poissa paikalta kaupungilla iltaa viettämässä. Autoporukka pysähtyi rivitalolle ja syytetty mies kävi kolkuttelemassa tyhjillään olleen asunnon ovia.

Kun yksi ovista oli auki, hän meni sisälle ja kertomansa mukaan hetken mielijohteesta sytytti huoneiston sytyttimellä useasta kohdasta tuleen. Mies kertoi asiasta poliisille kuulusteluissa kolmantena kuulustelupäivänä kiistettyään ensin teon usean päivän ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.