Ponsse takoi tulosta alkuvuodesta

Kari-Pekka Issakainen

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on pitänyt alkuvuodesta yllä kovaa tahtia. Osavuosituloksensa tiistaina julkistaneen yhtiön liikevaihto oli ensimmäisellä neljänneksellä 129,9 miljoonaa euroa. Siinä on kasvua vertailukauteen 12,9 prosenttia. Tuloskasvua on tukenut vahva tilauskanta. Uusia tilauksia Vieremälle saatiin 126,7 miljoonan euron arvosta.

– Huoltopalveluiden liikevaihto kasvoi erinomaisesti, mutta vaihtokoneiden liikevaihdon kasvu oli maltillista. Vaihtokonevaraston taso on edelleen suunniteltua korkeammalla, toimitusjohtaja Juho Nummela toteaa yhtiön pörssitiedotteessa.

Liikevoitto ensimmäisellä neljänneksellä oli 14,3 miljoonaa euroa, jossa on kasvua 18,3 prosenttia. Liiketulosprosentti kasvoi puoli prosenttiyksikköä 11,0 prosenttiin.

Ponssen investoinnit ovat edenneet suunnitellusti. Vieremän tehtaan laajennus etenee, ja rakennustyöt valmistuvat loppuvuodesta.

Konsernin euromääräisen liikevoiton odotetaan tänä vuonna olevan viime vuoden tasolla. Maailman talouden epävarmuus saattaa vaikuttaa metsäkoneiden kysynnän heikkenemiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut