UPM nosti tulostaan – kysyntä hyvää useimmilla markkinoilla

STT

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto nousi tammi-maaliskuussa 305 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 281 miljoonasta eurosta. Liikevaihto pysyi liki ennallaan 2,5 miljardissa eurossa.

– Kysyntä oli hyvä useimmissa tuotteissa ja useimmilla markkinoilla, erityisesti Aasiassa, kertoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Sellu-, biopolttoaine- ja sahaliiketoiminnoissa UPM:n tuotanto ylsi Pesosen mukaan uuteen ennätykseen. Sellutuotantoa auttoivat pullonkauloja poistavien investointien onnistuminen. Kymin sellutehtaan investoinnit etenevät hyvin.

– Meillä on kilpailukykyiset liiketoiminnat, joilla on vahvat markkina-asemat ja houkuttelevat kasvumahdollisuudet, Pesonen sanoo.

UPM odottaa kysynnän kasvun jatkuvan useimmissa liiketoiminnoissa. Sen sijaan kysynnän laskun odotetaan jatkuvan paperiliiketoiminnoissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

– Jatkossa aiomme pyrkiä vielä parempaan tulokseen. Rahavirtamme ja taseemme ansiosta voimme samanaikaisesti jakaa houkuttelevaa osinkoa sekä investoida kannattavaan kasvuun, Pesonen lupaa.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut