Tigran Hamasyan: An Ancient Observer

Arvio: 5/5 tähteä.

Vasta 29-vuotias Tigran Hamasyan on paitsi sensaatiomainen tulokas kansainvälisellä jazz-kentällä, myös tärkeimpiä pianomusiikin esteettisiä suunnannäyttäjiä.

Armenialaissyntyinen ja Kaliforniassa opiskellut Hamasyan yhdistää musiikissaan kotimaansa kansanmusiikkivaikutteita, minimalismia, eurooppalaista avant-gardea sekä jazzin perinteitä. An Ancient Observer tekee kunniaa Hamasyanin aiemmalle tuotannolle, mutta on valtava taiteellinen harppaus.

Albumi tuo esiin paitsi kyvykkään säveltäjän, myös tunteiden ja tarinoiden tulkitsijan, jonka massiivisia ja maalailevia koskettimia tahdittavat beatboxingia muistuttava ihmisäänisäestys, falsettilaulu ja efektit – kaikki Hamasyanin esittäminä. Tapa, jolla Hamasyan käsittelee melodiaa, rytmiä ja näiden kahden liittoa on samaan aikaan turvallinen ja vaarallinen. Joiut kaikuvat pitkään, hetkessä aggressiiviset rytmit ottavat vallan.

Täydellisesti toisiinsa limittyvät kappaleet muodostavat intohimoisen kokonaisuuden, jota on helppo kuvata yhdeksi tämän vuosikymmenen tärkeimmistä soolopianolevyistä.

Venla-Vanamo Asikainen

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut