Eläkeläisten levyllä järjetön määrä vierailijoita - "Hommahan lähti sitten hieman lapasesta"

Eläkeläiset esiintyi Kuopion kaupunginorkesterin kanssa maaliskuussa 2014. Tapio Hartikainen

Iikka Taavitsainen

Hittibiiseistä humppaversioita tekevän Eläkeläiset-yhtyeen perjantaina julkaistava levy on parillakin tapaa erikoinen. Ensinnäkin Humppa of Finland -levyllä kuullaan humppaversioita vain suomalaisista kappaleista. Toinen erikoisuus liittyy albumin vierailijoihin, joita levyn kansilehtiseen on listattu lähes 150 kappaletta.

Yhtyeen tiedotteen mukaan jokainen vierailijoista soittaa levyllä yhden kilauksen verran triangelia.

– Hommahan lähti sitten hieman lapasesta ja pappamopo keuli oikein kunnolla. Aluksi kutsuimme levylle vain versioimiemme kappaleiden tekijöitä, mutta kun huomasimme kuinka paljon heidän tähtikarismansa toi tuoretta klangia ja draivia kappaleisiin, päätimme pyytää mukaan muitakin ihailemiamme muusikoita, laulajia, musiikin ammattilaisia ja lopulta ihan ketä tahansa, joiden yhteystiedot satuimme löytämään, yhtye kertoo tiedotteessa.

Vierailijoiksi levylle on listattu muun muassa Antti Tuisku, Aku Syrjä, Ilmari Pohjola, Emma Salokoski, Lauri Tähkä, Pedro Hietanen, Samu Haber, Paula Vesala ja Ville Valo.

Levyn kansilehdissä huomautetaan, että mukana on myös lukuisia kansainvälisen tason triangelitaiteilijoita, joiden tietoja ei sopimusteknisistä syistä voi julkaista.

Humppa of Finland on Eläkeläisten 11. studioalbumia. Levyllä 19 suomalaista rock-klassikkoa on saanut tanssittavan muodon.

Levyn kansitaide ja nimi ovat kunnianosoituksia suomalaistaiteilija Touko "Tom of Finland" Laaksoselle.

Eläkeläiset aloittaa perjantaina kaksiviikkoisen Saksan-kiertueen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut