Iisalmelaismies lähtee pian avaruuslennolle - treenaa eukkoa kantamalla

Iisalmesta kotoisin oleva Vesa Heilala on nyt jo aika lähellä avaruusmatkaansa, jonka hän varasi jo seitsemän vuotta sitten. Näillä näkymin Heilala pääsee avaruuteen vuoden 2018 loppupuolella.

Heilala osti lipun avaruuteen Virgin Galactic -yhtiöltä, jota luotsaa liikemies ja miljardööri Sir Richard Branson. Alun perin lennon piti toteutua jo vuonna 2013, mutta vuosien 2007 ja 2014 neljän ihmisen hengen vaatineet onnettomuudet ovat hidastaneet projektia.

Parhaillaan Heilala valmistautuu eukonkannon MM-kisoihin.

— Omaa eukkoa ei ole, mutta sellaisen voi lainata. Tämä on suomalaisen astronautin hyvin hienojakoinen testiohjelma, mies sanoo nauraen.

Lipun avaruuteen Heilala kertoo ostaneensa lainarahalla. Hän on maksanut jo seitsemän vuotta pankin myöntämää 151 000 euron lainaa takaisin.

— Pankissa vastaanotto oli todella asiallinen. On siellä ehkä jälkikäteen ihmetelty, että kaikenlaiset hullut sitä lainaa hakevatkin, Heilala naureskelee.

Lue lisää keskiviikkona 12.4. Savon Sanomien Tiede-sivulta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut