Salametsästäjän paljastajalle luvattiin vihjepalkkio - vapaaehtoiset keränneet jo 6000 euroa

Ratkaisevan vihjeen törkeästä metsästysrikoksesta antava henkilö saa vihjepalkkion.

Suomen Susi 2013 ry on saanut useilta vapaaehtoisilta lahjoittajilta jo yli 6 000 euroa maksettavaksi henkilölle, joka antaa ratkaisevan vihjeen Lapinlahdella ilmi tulleesta suden ampumisesta.

Poliisi myönsi luvan ampua pihoissa liikkunut, huonokuntoinen susi Lapinlahdella helmikuussa. Kun suden raato tutkittiin maaliskuussa, osoittautui, että se oli joutunut salametsästysyrityksen kohteeksi.

Eläintä oli ammuttu haulikolla mahdollisesti jo aiemmin helmikuussa, mutta tarkkaa ajankohta ei ole toistaiseksi tiedossa. Naarassusi haavoittui niin pahoin, että sen yleiskunto heikkeni ja susi jouduttiin lopulta ampumaan.

Suomen Susi on luvallisessa keräyksessään saanut vapaaehtoisilta jo yli 6 000 euroa lahjoituksia ilmiantorahastoon. Ilmiantopalkkio maksetaan henkilölle, jonka kertoma tietoa johtaa tuomioon suurpetoon kohdistuneesta törkeästä metsästysrikoksesta.

Yhdistys toivoo, että Lapinlahden tapauksesta kerrotaan tietoja Itä-Suomen poliisille.

Poliisi ja Metsähallituksen erävalvojat tietävät vihjepalkkiosta. Ratkaisevan tiedon voi ilmoittaa viranomaisille, joka voi välittää oikeudenkäynnin jälkeen vinkkipalkkion sen ansainneelle.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut