Kaadetusta sudesta katosi pala Sonkajärvellä – poliisi lopetti tutkinnan

Iisalmen poliisi selvitti alkuvuoden aikana epäiltyä metsästysrikosta Ylä-Savossa. Tapaus sai alkunsa, kun Sonkajärvellä kaadetusta sudesta oli mitä ilmeisimmin leikattu pala irti.

Susi oli ammuttu Suomen Riistakeskuksen myöntämällä poikkeusluvalla tammikuussa. Tämän jälkeen kuollut eläin oli toimitettu lain velvoittamalla tavalla Luonnonvarakeskukselle tutkittavaksi.

Tutkimuksissa havaittiin, että osa suden kielestä puuttui. Asian johdosta käynnistettiin esitutkinta, koska eläin olisi pitänyt toimittaa kokonaisena.

Poliisi kuulusteli metsästyksenjohtajan, joka ei tiennyt, kuka oli leikannut palan irti. Metsästysseurueeseen kuului useita kymmeniä henkilöitä.

Esitutkinta päätettiin lopettaa kustannussyistä. Kuulustelujen järjestäminen olisi vienyt poliisilaitoksen resursseja liian paljon suhteessa odotettavissa olleeseen rangaistukseen ja aiheutettuun vahinkoon.

Metsästysrikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut