Kiinan presidenttipari saapui Helsinkiin

Kiinan presidentti Xi Jinping ja hänen puolisonsa rouva Peng Liyuan saapuivat valtiovierailulle Helsinkiin tiistai-iltana. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Kiinan presidentti Xi Jinping ja hänen puolisonsa rouva Peng Liyuan saapuivat valtiovierailulle Helsinkiin tiistai-iltana. Kyseessä on harvinainen tapaus, sillä edellinen presidenttitason valtiovierailu Kiinasta Suomeen tapahtui vuonna 1995.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat vieraat vastaan keskiviikkona Presidentinlinnassa. Presidenttien on tarkoitus keskustella Suomen ja Kiinan välisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä.

Poliisin mukaan vierailu vaikuttaa Helsingin keskustan liikenteeseen keskiviikkona. Liikenne katkaistaan Presidentinlinnan edustalta noin kello 9–12.30 sekä noin kello 18.30–21.30.

Myös Helsingin ilmatila on suljettu yleisilmailulta vierailun ajan. Kielto ei vaikuta Helsinki-Vantaan kaupalliseen lentoliikenteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.