Tv-Jethro rakasti puhelimyyntiä - sokea savolaismummo jäi mieleen

Suulas tv-kasvo, kiinteistövälittäjänä tunnettu Jethro Rostedt on myynyt uransa varrella myös lehtiä. Tomi Glad

Soili Porokka

"Mittään en nää, mittään en tilloo, Seura ja Apu tulloo", muistelee tv:stä tuttu kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt savolaismummoa, jolle hän myyntiuransa alkuaikoina kaupitteli puhelimitse lehtiä. Tämä lause on jäänyt hänelle erityisesti mieleen kaikista niistä, joita hän sai uransa aikana kuulla.

Rostedt muistelee tapausta hänen ja Leena Ylimutkan kirjoittamassa uutuuskirjassa Raha ratkaisee – 101 vinkkiä menestykseen.

Joku oli siis saanut myytyä sokealle mummolle perhelehtiä, mutta Jethro ei. Rostedt kuitenkin kehuu parjattua puhelinmyyjän työtä vuolaasti.

– Voi että minä tykkäsin siitä työstä. Kauppaa tehtiin hulluna. Osa kiukutteli, osa osti lehtiä, mutta voin sanoa, että minä tykkäsin siitä hommasta valtavasti.

Rostedtia ei lannistanut edes se, että luuria lyötiin korvaan usein.

– Ennen kuin luuri pamahti korvaani, yllättävän useat ehtivät vielä haukkua porilaiseksi. Ilmeisesti puhelin muuttaa Turun murteeni Porin murteeksi. Paha mennä sanomaan, mutta usein käskettiin porilaisen suksia helvettiin.

Rostedt ei ymmärrä, miksi puhelinmyyjiin suhtaudutaan niin nuivasti, jopa vihamielisesti.

– Mikä on parempaa palvelua kuin se, että joku kysyy, onko tarvetta naisten- tai miestenlehdille. Siinä ei ole minun mielestäni mitään pahaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.