Savolaismummolta lahjoitus sairaalalle: neuloi sadalle vastasyntyneelle Suomi-sukat

Arkistokuva KYSistä. Olli Herranen

Kaisu Lötjönen

Kuopiolaisen 80-vuotiaan Kirsti Hassisen harrastus on antanut jo monelle pienelle ihmiselle lämmintä päällepuettavaa. Viime vuonna Hassinen neuloi tyttärensä kanssa 115 paria villasukkia, jotka hän lahjoitti Kuopion yliopistollisen sairaalan keskososastolle.

Tänä vuonna savolaismummo on tehnyt jo sata paria pieniä sukkia Suomen väreissä, sini-valkoisina. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi neulotut sukat on tarkoitus niin ikään luovuttaa KYSille, sekä synnytysosastolle että keskososastolle.

– Kun tytär sai pienen keskosen, halusin lahjoittaa osastolle sukkia, siitä se ajatus varmaan lähti. Neulonut olen kyllä paljon aina, se on sellainen mukava ajanviete. Ajan saa hyvin kulumaan istuessaan, Kirsti Hassinen kertoo.

Sukat ovat valmiina lahjoitettavaksi vastasyntyneille. Helena Hassinen

Sata sukkaparia pääsee pian lämmittämään vastasyntyneitä. Kuva: Helena Hassinen.

 

Kun toisille jo yhden sukkaparin neulominen on vaikeaa, Hassinen on iloinen, että sadan parin lisäksi hän pääsee tänä vuonna neulomaan vielä muutakin.

– Tämä on oikein riemun vuosi, kun sukuun on syntynyt viisi pientä lasta. Kaikki saavat omat nutut ja myssyt ja housut, hän iloitsee.

Kun Hassiselta kysyy, kuinka paljon juhlavuoden sukkiin on mennyt lankaa, hän naurahtaa.

– No paljon! Kyllä niihin menee. Kahteen pariin menee noin kolme lankakerää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut