Poliisi jekutti poliisiporolla ja -sialla sekä vihapuheen haistavalla koiralla

SAMPO SIVULA / STT

Aprillipäivä on saanut monet tahot kujeilutuulelle. Sosiaalisessa mediassa kansalaisia puijaavat niin poliisit kuin yrityksetkin.

Suomen poliisi kertoo Facebookissa ja Twitterissä, että poliisikoirat haistavat nyt myös vihapuheen. Vihapuhekoiran peruskurssin suorittaneet karvaturrit tunnistavat suomen-, ruotsin-, englannin- ja saamenkielisen vihapuheen.

– Savonkielisen vihapuheen tunnistaminen osoittautui koirille mahdottomaksi tehtäväksi, koska savonkielisessä puheessa vastuu siirtyy aina kuulijalle, kertoo johtaja Arvo Valinta-Kukkahattula erikoispoliisikoirakoulusta.

Helsingissä poliisi kertoo ottaneensa käyttöön poliisisikoja. Niitä käytetään etsimään hajuaistinsa avulla esimerkiksi rahaa, huumeita ja kadonneita ihmisiä. Toistaiseksi ne ovat kuitenkin löytäneet lähinnä tryffeleitä.

– Toki näistä löydöistä on ollut iloa poliisin kahvihuoneissa, toteaa komisario Pertti Takavillamo Helsingin poliisilaitokselta.

Lapissa poliisi puolestaan turvautuu poroihin. Poliisi kertoo hankkineensa kaksi poroa kadonneiden ihmisten etsintään.

 

 

VR kertoo, että kaukojunien aikataulussa pysymisestä voi tulevaisuudessa lyödä vetoa Veikkauksen Pitkävedossa. Aluksi kertoimet lasketaan vain vaihtoehdoille 1 (tulee ajoissa) ja 2 (myöhästyy). Myöhemmin mahdollinen saattaa olla myös vaihtoehto X, joka pallopeleissä tarkoittaa tasapeliä.

– Juna-Pitkävedossa merkki tarkoittaisi käytännössä esimerkiksi sitä, että juna sammuisi vaikkapa Pönttövuoren tunneliin, vaihdevika Ervelässä katkaisisi rantaradan liikenteen koko päiväksi tai lehtikeleillä liukastelevat tavarajunat jäisivät mäkeen sutimaan muun junaliikenteen tukoksi. Kerroin olisi luonnollisesti korkea, mutta niin se on yleisesti ottaen ristillä muutenkin, kertoo liiketoimintapäällikkö Juha-Matti Mäkilä Veikkauksen harrastuspeleistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut