Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnpulpin sellutehdas sai ympäristöluvan

Aluehallintovirasto on myöntänyt Finnpulp Oy:lle ympäristöluvan biotuotetehtaan toimintaan. Ympäristölupa käsittää selluloosatehtaan, kuoren kaasutuslaitoksen, biohiililaitoksen, biokaasulaitoksen, tehtaan energiantuotannon sekä erillisen jätevedenpuhdistamon.

Ympäristölupaan kiteytyy kaikki Finnpulpin tehdashankkeen ympärillä tähän mennessä tehty neljän vuoden työ.

– Tämä on iso etappi ja on hyvä, että olemme päässeet näinkin pitkälle. Se on jo sinänsä saavutus. Meillä oli jo ennakkoon sellainen käsitys, että lupaehdot ovat tiukat ja nyt joudumme niitä tutkimaan, toimitusjohtaja Martti Fredrikson toteaa.

Kuitenkin tavoitteena on aloittaa tehtaan perussuunnittelu välittömästi mikäli ympäristölupa antaa siihen myötä.

– Samalla voimme jatkaa neuvotteluja sijoittajien kanssa. Ilman ympäristölupaa rahoitusneuvotteluja ei ole kannattanut edistää. Monet sijoittajat ovat todenneet, että neuvotteluja kannattaa jatkaa vasta ympäristöluvan saamisen jälkeen.

Sellutehtaan tuotantokapasiteetti on 1,2 miljoonaa tonnia havusellua vuodessa.

Aluehallintoviraston myöntämä ympäristölupa löytyy kokonaisuudessaan täältä. Päätöksen voi lukea tiedotteen lopussa olevan linkin kautta.