Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättirekrytointi Kuopioon: Opset hakee 50 ruotsin kielen taitoista työntekijää

Henkilöstöpalveluyritys Opset palkkaa 50 ruotsin kielen taitoista työntekijää Kuopion toimipisteelleen. Uutta väkeä tarvitaan Opsetin tuottamiin OP Ryhmälle puhelin-, digitointi- ja maksuliikennepalveluihin. Tehtäviin odotetaan hakemuksia ympäri maata. Ensimmäisiä yhteydenottoja Opsetille tulikin jo maanantaina tehtävistä kiinnostuneilta hakijoilta.

– Opsetin Kuopion yksikössä osa työntekijöistä palvelee jo tällä hetkellä asiakkaitamme myös ruotsiksi. Nyt haluamme kasvattaa ruotsin kielisten osaajien määrää huomattavasti, Opsetin palvelujohtaja Katri Väänänen sanoo tiedotteessa.

Opsetin Kuopion toimipisteellä Tietotekniassa työskentelevät myös terveydenhuollon asiakaspalvelijat, jotka vastaavat viiden jo toiminnassa olevan tai lähiaikoina valmistuvan Pohjola Sairaalan puhelinpalvelusta.

– Puhelinpalvelumme toimii pääsääntöisesti Kuopiosta käsin, joten siksi tarve on täällä kaikkein suurinta. Markkinointia on suunnattu koko Suomeen ja erityisesti rannikkoalueille, mutta haluamme palkata myös savolaisia ruotsin kielen osaajia, Opsetin palvelupäällikkö Anna-Kaisa Mustaparta sanoo.

Yritys on valmis auttamaan uusien työntekijöiden kotiutumisessa, kuten esimerkiksi asuntojen järjestämisessä.

– Ruotsia puhuvat työntekijämme ovat myös luvanneet toimia kummeina uusille tulokkaille, Väänänen sanoo.

Opset toimii Suomessa kahdeksalla paikkakunnalla. Yrityksen yli 800 työntekijästä noin neljännes työskentelee Kuopiossa.

Vuonna 2001 perustettu Opset on OP:n ja ISS Palveluiden yhteisomistusyritys. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli 18,9 miljoonaa euroa. Yrityksen päätoimipisteet ovat Helsingissä, Kuopiossa ja Tampereella.

Kuopion kaupungin puolella Opsetin tekemästä aloitteesta innostuttiin heti.

– Kyllä monikulttuuriseen kaupunkiin 50 ruotsin kielen osaajaa hyvin mahtuu. Uskon, että muutto Kuopioon ystävällisten savolaisten keskuuteen esimerkiksi ruotsinkielisiltä rannikkoalueilta voi olla muuttajalle positiivinen kokemus, Kuopion kaupungin vt. elinkeinojohtaja Unto Juutinen toteaa.

Pohjois-Savon TE-toimisto järjestää rekrytointitilaisuuden TE-palvelut Messissä kauppakeskus Apajassa Kuopiossa torstaina.