Epäily: Sutta ammuttu haulikolla Varpaisjärvellä – Poliisi huolissaan

Itä-Suomen poliisi tutkii suden haavoittamista törkeänä metsästysrikoksena Lapinlahden Varpaisjärvellä.

Tapauksen jäljille päästiin, kun virkavallan päätöksellä ammuttiin Korpisella naarassusi, joka oli tehnyt saman kylän alueella lyhyellä aikaa toistuvia pihavierailuja.

Suden ruho lähetettiin normaaliin tapaan kuolinsyytutkimuksiin Elintarvikevirastoon (Evira). Sudessa ei todettu sairauteen viittaavaa, mutta siinä oli haulien aiheuttamia ampumavammoja. Ruhosta löytyi kapseloituneita hauleja yhteensä 18 kappaletta. Eviran lausunnon mukaan ampumisesta oli kulunut jo jonkin aikaa, vähintäänkin muutama viikko.

Kyseinen tapaus on jo kolmas suteen kohdistunut salametsästystapahtuma tai sen yritys tänä talvena Itä-Suomessa. Aiemmat ovat tapahtuneet Nurmeksessa.

Itä-Suomen poliisi ilmaisee huolensa suurpetojen salametsästyksestä. Poliisin mukaan kyse on mitä suurimmassa määrin piilorikollisuudesta, sillä ilmitulleet rikokset ovat vain jäävuoren huippu kokonaisuudesta. Arvion mukaa vain noin 10 prosenttia suurpetojen salametsästysrikoksista tulee valvontaviranomaisten tietoon.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut