Ponsse palkittiin vuoden perheyrityksenä

Ponsset matkalla maailmalle Kuopion ratapihalla vuosi sitten. Juha Poutanen

Kari-Pekka Issakainen

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on valittu vuoden 2017 perheyritykseksi. Vuosittain jaettava Peter Fazer -palkinto jaettiin Perheyritysten liiton päätapahtumassa Helsingissä perjantaiaamuna.

Vuoden 2017 perheyritys on maailman johtavia metsäkonevalmistaja, jonka toimintaa ohjaavat metsäkoneyrittäjien toiveet ja tarpeet. Ponsse on kasvanut viime vuosina vahvasti.

– Vaikka olemme pörssiyritys, olemme vahvasti myös perheyritys. Perhe omistaa 60 prosenttia yhtiöstä, ja teemme täällä töitä tiiminä, Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén sanoo tiedotteessa.

Ponssen perusti vuonna 1970 supistetun kansakoulun käynyt metsäkoneurakoitsija Einari Vidgrén. Hän kuoli äkillisesti vuonna 2010. Perheyrityksen pääomistajina on Vidgrénin neljä poikaa.

Kun sukupolvenvaihdos yhtiössä tapahtui vuonna 2010 Ponssen liikevaihto oli 262,4 miljoonaa euroa. Viime vuoden lopussa Ponssen liikevaihto oli 517,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön pääkonttori on Ylä-Savossa Vieremällä, ja konserni työllistää kaikkiaan yli 1400 ihmistä Suomessa ja maailmalla.

– Tuotteiden laatuun ja osaamiseen pitää investoida. Keskitymme oman bisneksen kehittämiseen. Kun asiakkaat ovat tyytyväisiä, luvut tulevat perässä. Olemme pystyneet näyttämään, että Vieremältäkin käsin pystyy työllistämään ja siten tuomaan tänne Ylä-Savoon elinvoimaa, Juha Vidgrén sanoo.

Palkinto jaettiin nyt 14. kerran.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut