Samantha Fox vierailustaan Tahkolla vuonna 1987: "Se oli mahtavaa aikaa"

Maaliskuussa 1987 Samantha Fox aiheutti mediahässäkän Tahkovuorella. Fox nauraa tunteneensa olonsa tuolloin suorastaan kuninkaalliseksi. Foxin oikealla puolella on Pekka Partanen, joka pääsi opettamaan Foxille laskettelua. Mauno Hämäläinen

Veera Jääskeläinen

Kun malli ja laulaja Samantha Fox ilmaantui Nilsiän Tahkolle maaliskuussa 1987, media riemastui. Kuvaajia pörräsi tuolloin vasta parikymppisen Foxin ympärillä innokkaasti, eivätkä paparazzit luovuttaneet laskettelurinteessäkään.

Nyt, lähes päivälleen 30 vuotta myöhemmin, Fox kertoo muistavansa kyseisen vierailun edelleen hyvin.

– Se oli mahtavaa aikaa, koska ehdimme äitini kanssa jäämään muutamaksi päiväksi ja kävimme laskettelemisen lisäksi esimerkiksi pilkkimässä. Meillä oli oikein hauskaa, Fox kertoo Savon Sanomien puhelinhaastattelussa.

– Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä, ja yleisö mahtavaa. Muistan oikein hyvin, että esiinnyin hotellissa, missä ravintola-alue oli melko iso, ja kaikki hakkasivat haarukoitaan ja veitsiään pöytään ja huusivat ”we want Sam, we want Sam”.

Fox muistelee lasketteluyrityksen antaneen hänelle ja hänen äidilleen sukset ja hiihtoasut käyttöön.

– Jos muistan oikein, asut olivat vihreät ja valkoiset. Ja isot olkatoppaukset, hyvin 80-lukulaista.

 

Tänään perjantaina Fox palaa takaisin Tahkolle. Ja äiti Carol Fox on jälleen mukana.

– On kuin palaisimme ajassa taaksepäin molemmat. Meillä on molemmilla Tahkolta hyviä muistoja, Samantha Fox tuumaa.

Tällä kertaa aikataulu on kuitenkin tiukka, sillä saapuminen menee tänään myöhään iltaan. Lauantaina Foxilla on sound check, harjoitukset tanssijoiden kanssa ja illalla konsertti. Sunnuntaina lähtö on jo hyvissä ajoin.

Nyt ei siis ole luvassa hauskoja laskettelu- tai pilkkireissuja.

– Kierrän tällä hetkellä paljon, enkä edes voisi ottaa sitä riskiä, että loukkaantuisin rinteessä. Minulla on sopimukset 18 muusta show’sta elokuuhun saakka, joten jos loukkaisin jalkani, luulen, että moni ihminen olisi hyvin pettynyt. Joten ei laskettelua tällä kertaa, Fox toteaa.

Edellisellä Tahkon keikalla Foxilta kuultiin vain kaksi kappaletta. ”Vaikka yleisö taputti liki puoli tuntia kämmenensä ruvelle, niin ylimääräistä laulunpätkää ei tullut”, kertoi Savon Sanomat (30.3.1987).

Tällä kertaa on luvassa pidempi konsertti, sillä Fox arvelee esittävänsä 10–11 kappaletta. Hänellä on mukana neljä tanssijaa.

– Olemme olleet yhdessä monta vuotta. Olemme hyvä tiimi ja meillä on paljon energiaa lavalla. Siitä tulee hyvä show, ja laulan kaikki hittikappaleet.

 

Lähinnä konsertoiminen pitää Foxin tällä hetkellä kiireisenä. Lisäksi häneltä on ilmestymässä uusi levy ja elämäkerta syksyllä.

– On ihmeellistä, että edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen olen näin kiireinen ja saan työskennellä ympäri maailmaa. Olen hyvin onnekas tyttö. Moni vihaa työtään, mutta minä olen saanut elämässäni mahdollisuuden tehdä sitä, mitä rakastan.

Viime vuonna oli Touch me -hitin 30-vuotisjuhlavuosi. Silloin Fox ajatteli olleensa viihdebisneksessä mukana kyllin kauan, jotta voisi jakaa kokemuksensa yleisön kanssa. Ajatus kirjasta syntyi kuitenkin jo uran alussa.

– Kun minusta tuli kuuluisa, isäni sanoi minulle, että ”Sam, jonain päiväni kirjoitat vielä kirjan ihmeellisestä elämästäsi”, ja me aloimme kerätä lehtileikkeitä. Vuosien varrella ne on arkistoitu ja laitettu laatikoihin, joten voin tarkistaa niistä, minä vuosina seurustelin jonkun entisen poikaystäväni kanssa tai millaista musiikkia kuuntelin tiettynä aikana. Lehtileikkeiden avulla muistan helpommin muitakin asioita.

Fox kuvailee kirjaa hyvin rehelliseksi. Mukana on kaikkien hyvin aikojen lisäksi myös niitä ikävämpiä aikoja.

– En ole koskaan käynyt psykiatrilla tai vastaavalla. Kun puhuin haamukirjoittajalleni, se oli aika ajoin melko tunteisiin käyvää, mutta teki hyvää puhua myös surullisista ajoista ja saada ne pois painamasta. Muisteleminen on ollut aika virkistävää. Kaikesta siitä puhuminen, minkä on varastoinut sisälle, saa tuntemaan olon vapaaksi.

Tahkovuorella Syvärin Kunkun toimitusjohtaja Janne Heikkinen kertoo, että lippuja Samantha Foxin lauantain keikalle on vielä jonkin verran jäljellä. Sali vetää noin 500 kuulijaa.

Ohjelmassa on lauantaina jatkuva Tahkon pilkkikilpailu Kunkkupilkki kello 12–16.

Illalla kello 22 on ilotulitus Samantha Foxin ja hänen äitinsä kunniaksi. Keikka ravintolassa alkaa puoliltaöin.

– Kyllä Samantha vetää edelleen. Ei se tenhovoima ole kadonnut. Meille on tulossa kaikenikäisiä ihmisiä, eikä pelkästään miesväkeä. Tähti keikkailee vielä paljon. Itse olin 7-vuotias tähden edellisen Tahkovuoren keikan käynnin aikaan, mutta muistan kotimaisemissani Varpaisjärvelläkin hänestä puhutun, Heikkinen kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut