Kuopion kaupunginteatteriin kaksi uutta näyttelijää

Iikka Taavitsainen

Kuopion kaupunginteatterissa aloittaa syksyllä kaksi uutta näyttelijää: Johanna Kuuvaja Eino Heiskanen.

Juvalta kotoisin oleva Kuuva on valmistunut Tampereen Yliopiston näyttelijäntyön laitokselta 2014 taiteen maisteriksi, minkä jälkeen hän on työskennellyt muun muassa Kotkan kaupunginteatterissa ja Mikkelin kesäteatterissa. Kuuvan ensimmäinen rooli Kuopiossa on Viulunsoittaja katolla -musikaalin Tzeitel.

Helsingistä kotoisin oleva Heiskanen on valmistunut teatterikorkeakoulusta viime vuonna. Hän on esiintynyt muun muassa kulttimusikaali RockyHorror Show'ssa ja osittain kuopiolaisvoimin toteutetussa Ensitreffit-elokuvassa.

Ennen Kuopion pestiään hänet voi nähdä ensi kesänä Suomenlinnan kesäteatterin Seitsemän veljeksen Aapona. Heiskasella on rooli myös lokakuussa ensi-iltansa saavassa Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa, jossa hän esittää sotaa pelkäävän Riitaojaa. Kuopion debyyttinsä Heiskanen tekee Sirkku Peltolan Suomen hevosen Kain roolissa syyskuussa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut