Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolainen Medfiles-konserni myyty Japaniin

Japanilainen pörssilistattu palveluyritys WDB Holdings Co. on ostanut kuopiolaisen Oy Medfiles Ltd:n koko osakekannan.

Medfiles-konserni on toiminut Suomessa 30 vuotta sekä 20 vuotta Baltiassa. CRO-yritys Medfiles myy lääkkeiden, terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden, elintarvikkeiden ja ravitsemustuotteiden sekä kosmetiikkavalmisteiden parissa toimiville yrityksille tutkimus- ja tuotekehityspalveluja. Yhtiön pääkonttori on Kuopiossa.

- Japani on maailmanlaajuisesti yksi johtavista lääketeollisuusmaista. Uuden omistajan kanssa saamme ainutlaatuisen mahdollisuuden tarjota palvelujamme niin Japaniin kuin muuallekin maailmaan. Yhdessä WDB:n kanssa otamme suuren askeleen kansainvälistymisstrategiassamme, selvittää Medfilesin toimitusjohtaja Tuija Keinonen.

WDB:llä on toimipaikat Japanin ohella myös USA:ssa, Intiassa ja Singaporessa.

- Tämä verkosto tarjoaa meille mahdollisuuden kasvaa kansainvälisesti, Keinonen jatkaa.

Medfilesin pääkonttori säilyy Kuopiossa ja se on jatkossa WDB:n kehittyvien Euroopan toimintojen keskus.

Keinonen jatkaa Oy Medfiles Ltd:n toimitusjohtajana. Yrityskauppa ei vaikuta yhtiön tämänhetkisten asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden sopimuksiin, sitoumuksiin eikä henkilökuntaan.

Medfiles oli ensimmäinen niin sanottu spin-off-kasvuyritys Kuopion yliopistosta vuonna 1987. Yrityksen perustivat silloisen farmasian osaston ja lääketeollisuuden piiristä tulleet henkilöt. Medfilesilla on 130 työntekijää Suomessa ja Baltiassa.