Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Heikkisen kolmas romaani Mummo on kunnianosoitus suomalaisille naisille

Nilsiäläinen kirjailija Antti Heikkinen julkaisee lokakuussa kolmannen romaaninsa. WSOY:n kustantama Mummo on tiedotteen mukaan kunnianosoitus suomalaiselle naiselle: ”Se on kertomus naisesta, joka pelkäsi jumalaa, vihasi kommunisteja, vältteli rakas-sanaa kaikissa sen muodoissa ja piti yhtenä elämänsä kohokohdista vuodenvaihdetta, jona Ragni Malmstén esitti hänen edessään laulun.”

Kimmoke romaaniin tuli, kun Heikkinen alkoi kuunnella mummostaan tekemiä haastattelunauhoja, koska ”tässä on tullut tehtyä niin paljon äijähommia.”

– Hän syntyi 1920-luvulla ja kuoli 2015, ehti nähdä verrattain pitkän elämän. Kun hän syntyi, autoa pelättiin, että nyt tulee piru vastaan. Ja maailma, jossa hän kuoli, miettii, voiko auto kulkea ilman kuskia, Heikkinen kertoo Savon Sanomille.

– Se sodan kokenut mummo-sukupolvi on vähenevä voimavara. He ovat todistajina katsoneet historiaa. Niistä ajatuksista tämä romaani lähti.

Vaikka romaanin kimmoke lähti omasta suvusta, Mummo ei kerro Heikkisen omasta mummosta.

– Romaanissa on elementtejä, joita on ollut päässäni koko elämäni, mutta jotka nyt sain vasta pullautettua ulos aivoistani, Heikkinen sanoo.

– Savolaista Pohjantähteä ei kannata eikä voi kirjoittaa, mutta koska itsenäisen Suomen satavuotisjuhlia on pidetty äijämäisenä juhlana, ajattelin, että nyt on tällaisen kirjan hetki.

Lue aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomista