Bloggaaja ehdottaa eduskuntamalliin muutosta: "200 jäsenen sijasta 70"

Kaisu Lötjönen

Savon Sanomien kolumnisti ja bloggaaja Anna Pastak ehdottaa, että eduskuntamallia voisi muuttaa nykyistä pienemmäksi. Pastak kirjoittaa blogissaan toivovansa eduskuntaan enemmän sellaisia ihmisiä, jotka tietävät, mitä tekevät.

– 200 jäsenen sijaan siellä olisi esimerkiksi 70. Heitä, jotka pystyvät sisäistämään valtionvelan tilanteen ja luomaan taloudellisen kokonaiskuvan yhteiskunnastamme toisin kuin tietyt nykypoliitikot, joilla menee valtionvelasta puhuttaessa sormen lisäksi suuhun koko loppu käsikin.

Pastak heittää ilmoille ajatuksen myös ehdokkaille asetettavista kelpoisuusvaatimuksista ja pääsykokeista perusosaamisen varmistamiseksi.

– Edustajistomme rakentuu sen perusteella, kuka on suosittu, kovaääninen opportunisti tai muuten vaan seiskasta tuttu. Osaajia ja tilanteen tasalla olevia ihmisiä, joilla on innovaatioita, ei juuri eduskuntaan eksy.

– Olen aina ennen ollut sitä mieltä, että on turha valittaa, jos ei itse yritä vaikuttaa muutokseen. Viime vuosien aikana olen ennemminkin todennut, että on turha äänestää, kun koko järjestelmämme on toimimaton, Pastak kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut