Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opiskelijoiden yritykset valtasivat Apajan

Opiskelijoiden yritykset esittäytyivät Kauppakeskus Apajan käytävällä perjantaina iltapäivällä. Toisen asteen opiskelijoiden sekä ammattikorkeakoulun opiskelijoiden yritykset kilpailivat omissa sarjoissaan Uskalla Yrittää -semifinaalissa.

Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa opiskelevat Iitu Peltonen ja Sofia Niva osallistuivat kilpailuun DreaMedia yrityksellään, joka perustettiin viime syksynä osana opintoja yhdeksi lukuvuodeksi. Yritys on tehnyt videoita sekä grafiikkaa. Yritys on valmistanut muun muassa levynkannet, käyntikortteja ja t-paidan kuvituksen.

– Yrityksen perustaminen heti valmistumisen jälkeen tuntuisi vähän riskiltä. Ensin haluaisin hankkia kokemusta jossain yrityksessä. Mutta tulevaisuudessa: miksi ei, arvioi Niva oman yrityksen perustamista.

Savonia-AMK:n opiskelijat esittelivät koruja Apajan käytävällä.

– Avaamme toukokuun alussa pariksi viikoksi popup-korukahvilan, kertoi Jenna Matilainen.

Matilainen opiskelee restonomiksi ja muut yrityksen opiskelijat opiskelevat korumuotoilua.

Popup-kahvilassa myydään sekä kahvilatuotteita että koruja.

Korumuotoilua opiskelevat Iiris Tuppurainen, Mari Korhonen ja Laura Lampinen uskovat, että oman yrityksen perustaminen on yksi vaihtoehto työllistyä valmistumisen jälkeen.

Illalla palkittiin voittajat. Korukahvila NY Cafe Jewel tuli toiseksi korkea-asteen NY Start Up -kisassa ja jatkaa finaaliin Helsinkiin.

Yrittäjät tai yrityksen perustamisesta kiinnostuneet saavat nyt Kuopiossa palvelua yhdeltä luukulta.

YritysKuopio on usean toimijan yhteistyön tuloksena rakentuva palveluverkosto, jonka palvelupisteet sijaitsevat Kuopion keskustassa ja Savilahden kampusalueella.

YritysKuopio esitteli toimintaansa Kauppakeskus Apajan Messissä perjantaina.

Verkoston yhteisenä tavoitteena on yrittäjyyden edistäminen ja yritystoiminnan kehittäminen sekä Kuopion seudun elinkeinoelämän kehityksen, kasvun ja kansainvälistymisen vahvistaminen.

Palveluverkoston muodostavat Kuopion kaupungin yrityspalvelu, Kuopion seudun uusyrityskeskus, Kuopion Yrittäjät ry, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammatti- ja aikuisopisto ja Itä-Suomen yliopisto.