Finnpulpin varalta uusi yritysalue

Marita Tiihonen

Myös Siilinjärven kunta varautuu Finnpulp Oy:n Sorsasalon havusellutehtaan tuloon.

Lentokentäntien risteykseen, valtatie 9:n varteen on tulossa uusi yritysalue, jonka kaavaprosessi on loppumetreillä.

– Ennakoimme tällä Finnpulpia. Siihen liittyvää toimintaa voi olla sillä suunnalla. Hyvät liikenneyhteydet ja lentokenttä vierellä mahdollistavat monenlaista toimintaa, selittää Siilinjärven kaavoituspäällikkö Timo Nenonen.

Alueelta ei ole Nenosen mukaan tontteja vielä varattu. Alueelle mahdollistetaan lähinnä monipuolista teollisuutta ja varastorakentamista. Uusi yritysalue on 17 hehtaarin suuruinen.

– Rakennusoikeutena puhutaan aika isosta volyymista, noin 20 rakennuspaikasta ja

68 000 kerrosneliöstä.

Se vastaa mittakaavaltaan ysitien toisella puolella sijaitsevan Rissalan yritysalueen ensimmäistä vaihetta.

– Lentokentäntien yritysalue on kallioinen mäki, joten edessä on mittava esirakentaminen. Tarkoitus on saada sieltä kallio-louhetta Vuorelan kerrostaloalueen rakentamiseen.

Nenosen mukaan Etelä-Siilinjärven, Sorsasalon ja Ranta-Toivalan alueiden yhteissuunnittelu tullee ajankohtaiseksi Kuopion kaupungin kanssa, jos Finnpulpin hanke toteutuu.

– Jos tehdas tulee ja työpaikat painottuvat Sorsasalon suuntaan, täytyy miettiä yhdessä, miten homma hoidetaan. Lisätäänkö asuntotuotannon tavoitteita, vai miten. Se on yhdessä Kuopion kanssa pohdittava. Kun päätöksiä syntyy, tähän joudutaan pikaisesti varaamaan aikaa.

Siilinjärvellä on varsin vähän yritystontteja tällä hetkellä tarjolla.

– Meillä on rakentamattomia, mutta varattuja tontteja. Jos uusi yritys tulee, on vaikeuksia löytää sille paikka. Tosin laajensimme Radantauksen aluetta, mutta osa paikoista on vaikeasti rakennettavia. Vapaita paikkoja onkin lähinnä Rissalan laajennetulla yritysalueella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut