Eläinlääkärin matkailuautossa oli 20 koiraa Varkaudessa - sakot poliisin vastustamisesta

Syytteet käsiteltiin Varkauden oikeustalolla. Vuokko Viljakka

Asta Tenhunen

Poliisit saivat yllättäen vastaansa riehuvan naisen, kun poliisipartio meni koputtamaan matkailuauton ikkunaan Varkauden ABC:n parkkipaikalla viime kesänä.

Matkailuauton kuljettajalla oli perässään kaksi etsintäkuulutusta aiempien asioiden vuoksi. Nainen ei pitänyt poliisien tulosta paikalle, vaan hän tuli poliisien mukaan ulos autosta aggressiivisena. Poliisit päättivät viedä hänet poliisiauton takaosaan selvittämään, mitä etsintäkuulutukset koskivat.

54-vuotias nainen kimpaantui tästä niin, että hän alkoi harata voimakkaasti vastaan käsillään ja potki kohtia poliiseja. Poliisit joutuivat laittamaan naisella käsiraudat, mutta hän jatkoi silti potkimista ensin kohti poliiseja ja sitten päin poliisiautoa. Konstaapelit joutuivat lopulta nostamaan naisen poliisimaijaan.

Poliisit katsoivat sen jälkeen, mitä naisen autossa oli. Sieltä löytyi kaksi alaikäistä lasta ja 20 koiraa. Eläinlääkärinä toimiva nainen oli myös koiraharrastaja.

Poliisit soittivat lasten takia sosiaalipäivystykseen ja koirien vuoksi eläinlääkärille. Koirat otettiin sitten löytöeläinsuojaan.

Nainen sai oikeudessa syytteen eläinsuojelurikoksesta ja virkamiehen vastustamisesta. Käräjäoikeus tuomitsi naisen 20 päiväsakkoon virkamiehen vastustamista. Siitä tulee maksettavaa 120 euroa.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen eläinsuojelurikoksesta, sillä toinen eläinlääkäri ei ollut käynyt katsomassa koirien oloja matkailuautossa, vaan asiasta oli vain poliisin arvio. Käräjäoikeuden mukaan missään ei ole määritelty koirien kuljetushäkkien kokoa. Vaikka poliisien mukaan häkit olivat pieniä ja auto tunkkainen, oikeuden mukaan jäi näyttämättä toteen, että koirat olisivat kärsineet liiasta ahtaudesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut