Erdogan nosti natsikortin jälkeen esiin Srebrenican joukkomurhan

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on ottanut aseekseen Hollannin arvostelussa myös Bosnian sisällissodan aikaisen joukkomurhan.

Erdoganin mukaan hollantilaisten moraali murtui tuhansien muslimimiesten ja -poikien tappamisen myötä Srebrenicassa vuonna 1995.

Hollannin pääministerin Mark Rutte sanoo, että Erdoganin väitteet ovat iljettävää historian vääristelyä.

– Erdoganin äänensävy käy yhä hysteerisemmäksi ei vain Hollantia vaan myös Saksaa kohtaan. Emme aio vajota tuolle tasolle, Rutte sanoi.

Turkin presidentti on aiemmin verrannut Saksan ja Hollannin toimintaa fasismiin ja natseihin.

Bosnian serbijoukot surmasivat Srebrenicassa noin 8 000 muslimisiviiliä. Hollantilaiset rauhanturvaajat eivät kyenneet estämään verilöylyä. Tapaus aiheutti Hollannissa pitkän jälkipyykin ja on edelleen hyvin arka aihe.

Hollannin ja Turkin välit tulehtuivat, kun Hollanti esti viikonloppuna Turkin ulkoministerin Mevlüt Cavusoglun kampanjamatkan Rotterdamiin.

Ministerin oli määrä kampanjoida Turkin presidentin valtaoikeuksien laajentamisen puolesta, mistä järjestetään kansanäänestys huhtikuussa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut