Sutta oli ammuttu ja jätetty kitumaan - uusi salametsästysepäilty tutkintaan

Joku tai jotkut ampuivat pantasutta ja jättivät haavoittuneen eläimen maastoon kitumaan. Eläin oli löydettäessä pahoin loukkaantunut eikä pystynyt liikkumaan.

Eläin lopetettiin eläinlääkärin päätöksellä.

Poliisi tutkii suden ampumista törkeänä metsästysrikoksena.

Tapaus tuli ilmi, kun Luonnonvarakeskuksen kenttätyöntekijä oli Nurmeksessa Mujejärven lounaispuolella maastossa 6. maaliskuuta. Hän löysi Kypäräjärven alueelta maastosta loukkaantuneen pantasuden.

Susi toimitettiin eläinlääkärin arvioitaviksi, mutta eläin ei ollut enää hoidettavissa, joten se lopetettiin.

Poliisin mukaan sudessa oli jälkiä, jotka viittaavat selkeästi siihen, että sutta oli ammuttu.

Edellinen törkeä suteen kohdistunut metsästysrikos tuli Nurmeksessa ilmi marraskuussa, kun Salmenkylästä löytyi tapettu susi. Myös silloin salametsästäjät ampuivat juuri pantasuden. Tapauksen tutkinta on kesken.

Poliisi pyytää havaintoja uusimmasta ampumisesta. Tämänhetkisten tietojen mukaan susi oli ilmeisesti liikkunut Mujejärven lounaispuolella 24. helmikuuta alkaen.

Poliisi pyytää havaintoja Kypäräjärven, Venetjärven ja Leväjärven väliltä, keitä paikalla on liikkunut ja missä ja milloin sutta on ammuttu. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 415 320 tai tapauksen tutkijalle 0295 455 694.

Tutkittavan alueen länsipuolelta kulkee moottorikelkkareitti, joten poliisin mukaan sillä liikkuneet ovat voineet tehdä havaintoja salametsästäjistä.

Nurmeksessa oli tammikuussa myös luvallista suden metsästystä, mutta se ampuma-aika päättyi jo aiemmin talvella.

Pohjois-Karjalassa susikeskustelu käy tietyissä piireissä kuumana. Lieksan alueella metsästäjät ovat kiristäneet poliisia uhkaamalla kieltäytyä kaikista poliisin pyytämistä suurriistavirka-avun tehtävistä, jos susia ei saa ampua alueella enemmän.

Lieksan riistanhoitoyhdistys irtisanoikin poliisin kanssa voimassa olleen suurriistavirka-apusopimuksensa niin, että se päättyy huhtikuun alusta, jos viranomaiset eivät myönny metsästäjien vaatimuksiin. Metsästäjät perustelevat vaatimuksiaan sillä, etteivät susien takia halua laskea koiriaan metsiin poliisin pyytämille tehtäville.

Poliisi on kertonut suhtautuvansa asiaan rakentavasti ja jatkavansa neuvotteluja, joissa mukana on ollut myös muun muassa Suomen riistakeskus, maa- ja metsätalousministeriö ja Metsästäjäliitto.

Vastaavia tempauksia ovat tekemässä myös muut yhdistykset Itä-Suomessa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut