Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hanna Korvelasta Savon nainen: "Kiipesin Turon talon avoimesta ikkunasta ulos..."

Vuodesta 1994 niin suomalaisia kuin ulkomaisia koteja matottanut Hanna Korvela on tämän vuoden Savon nainen -tunnustuksen saaja.

– Tunnustus tuntuu todella suloiselta, Korvela kuvailee tuntemuksiaan palkinnon johdosta.

– Kehitys tapahtuu oman mukavuusalueen ulkopuolella. Se vaatii rohkeutta. Jos joskus hyppääkin tuntemattomaan, niin pitää vain luottaa, että elämä kantaa, Korvela kertoo filosofiastaan.

Kun Korvela aloitti uransa 1990-luvun alussa, mattobisnes oli miesvaltaista.

– Saattoi olla, että nuorena naisena pystyi erottautumaan ja jäämään mieleen. Pyrin olemaan korostetun jämäkkä ja luotettava osoittaakseni olevani uskottava toimija alalla kokeneiden joukossa, Korvela sanoo.

19-vuotias abiturientti Korvela muutti Kuopioon muotoilu- ja käsityöalan opintoihin Outokummusta. Ensimmäisenä vuotena hän mietti, onko ala hänen juttunsa. Kun esikoinen, Patrik, syntyi, myös luovuus ja varmuus omasta ammattivalinnasta vahvistuivat. Sen jälkeen hän ei ole muita uria miettinyt.

– Asuimme opiskelija-asuntolassa. Naapureiden hermot saattoivat olla koetuksella, kun matonkuteita oli kuivaushuoneet ja kerhohuoneet täynnä.

Korvelalla oli tapana jäädä myös koululle töihin sulkemisajan jälkeen.

– Kiipesin Turon talon avoimesta ikkunasta ulos, hain viereistä grillikioskista evästä ja kiipesin takaisin luokkaan jatkamaan hommia, Korvela muistelee.

Aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomista.