Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsähallitus kutsui Leonardo DiCaprion Suomeen

Elokuvatähti Leonardo DiCaprio on ottanut kantaa Suomen metsiin Instagram-tilillään jakamalla Greenpeacen muutaman viikon takaisen Instagram-päivityksen Kuhmon Lammasjärven saarihakkuiden lopettamisesta.

- Hakkuut uhkaavat näitä kauniita saaria Suomen Lammasjärvellä, DiCaprio kirjoitti

- Metsät on tärkeä säilyttää luonnon monimuotoisuuden kannalta. Ne ovat myös kauniita, mutta jo kolmeneljäsosaa näistä puista on menetetty.

Nyt Metsähallitus on päättänyt kutsua luonnonsuojelijana tunnetun Hollywood-tähden Suomeen.

- Esittelemme mielellämme hakkuujälkeä, joka kestää kriittisenkin tarkastelun. Saarien metsänkäsittelyssä rantamaisema, virkistyspalvelurakenteet sekä kulttuurikohteet säilyivät, Metsähallitus Metsätalous Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kumpula toteaa.

Kuhmon Lammasjärven saaret ovat Metsähallituksen virkistysmetsiä ja siksi niitä käsitellään eri tavalla kuin normaalissa metsätalouskäytössä olevia monikäyttömetsiä. Metsähallituksen mukaan saarissa toteutettiin uusimuotoisia hakkuita, joissa harvennusten lomassa on pieniä, alle 0,3 hehtaarin uudistusaloja.

Helmikuun puolivälissä päättyneillä hakkuilla pyrittiin siihen, että metsikössä on eri-ikäisiä puita eikä metsän peitteisyys heikkene.