USA:n ympäristönsuojeluviraston johtajan suhteista öljy- ja kaasualaan uusia todisteita

STT

Yhdysvalloissa julkistettiin tänään uusia todisteita vastavalitun ympäristönsuojeluviraston johtajan Scott Pruittin ja suurten öljy- ja kaasuyhtiöiden läheisistä väleistä, kertovat New York Times ja Washington Post.

Pruitt työskenteli aikaisemmin Oklahoman osavaltion yleisenä syyttäjänä. Sähköposteista käy ilmi, että hän taisteli tuolloin ympäristönsuojelusäädöksiä vastaan tiiviissä yhteistyössä energiayhtiöiden kanssa. Yhtiöt ylistävät sähköposteissa Pruittin avuliaisuutta.

New York Times arvioi kuitenkin, etteivät sähköpostit aiheuta Pruittille suuria ongelmia, sillä hänen kytköksistään energiayhtiöihin on keskusteltu jo pitkään. Sähköposteissa ei esimerkiksi ole todisteita siitä, että yhtiöt olisivat suoraan luvanneet vaalirahoitusta vastapalvelukseksi Pruittin avusta.

Pruitt nimitettiin ympäristönsuojeluviraston johtoon viime viikolla. Oppositiopuolue demokraatit yritti turhaan jarruttaa nimitystä siihen saakka, että hänen sähköpostinsa olisi julkaistu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.