Valtuutetut vaativat pekonisia makkaroita kasvisruokatapahtumaan Saksassa

Saksan Kasselissa käydään vääntöä makkaroista. Veera Törmänen

Janne Niiranen

Saksalaisen Kasselin kaupungin valtuutetut haluaisivat venyttää kasvissyönnin käsitettä oikein kunnolla.

BBC:n mukaan Joukko valtuutettuja on ehdottanut paikallisen kasvisruokatapahtuman järjestäjille, että kasvisruokien lisäksi ruokalistoille pitäisi lisätä makkaroita, erityisesti Kasselin ja Hessenin alueen kuulua ahle wurstia eli sianlihasta ja pekonista valmistettuja pitkään kypsyteltyjä makkaroita.

Valtuutettujen mielestä makkarakielto on solvaus kaupungin identiteettiä kohtaan.

- Tämä aihe on lähellä ihmisten sydäntä ja siksi emme voi ohittaa sitä paikallispolitiikassa, Saksan kristillisdemokraattisen unionin pormestarivaalien ehdokas Dominique Kalb toteaa BBC:n mukaan.

Vihreiden ehdokas Eva Koch on huomauttanut, ettei makkaroiden takia pitäisi vaivata liikaa päätä, mutta sanoi silti, että lihaton tapahtuma olisi "potku munaskuille".

Tapahtuman järjestävät eivät aio lisätä makkaroita kasvisruokamenuihin, koska tapahtuman alue on rajallinen eikä liharuoka sovi tapahtumapäivän Maan päivän teemaan.

BBC:n mukaan monet paikalliset ovat tyytyväisiä kasvisruokatarjontaan, mutta osa aikoo boikotoida tapahtumaa, koska makkaroita ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.