Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäänveistäjät täydessä vauhdissa Kuopion torilla - Katso video

Kansainvälisten jäänveistäjien kiertue on saapunut Kuopion torille. Siperiasta Jakutian alueelta kotoisin olevat jäätaiteilijat EgorSleptcov jaNiurguianaMarkovavalmistavat kaupungintalon eteen jääveistoksia, esimerkiksi Uppo-Nallen, joka täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Yleisö voi seurata teosten syntymistä. Tavoitteena on, että veistokset valmistuvat tiistain aikana. Kaikki jääveistokset valaistaan, ja ne ovat paikoillaan sulamiseen saakka. Yhden jääveistoksen aiheen voi päättää yleisö. Äänestykseen voi osallistua täältä.

- On aina periaate, että näissä tapahtumissa pitää olla asiaa koko perheelle: lapsille pitää olla liukumäki, on toiminnallisia jääveistoksia ja myös taideteokset ovat tärkeä osa, jäänveistokiertueen Jäälinna ry:n koordinaattori Ilmari Kosonen selvittää tapahtumasta.

Jäälinna ry ja Puijon Latu rakensivat torille jääliukumäen. Niinpä Uppo-Nallen juhlavuosi käynnistetään mäenlaskulla. Uppo-Nallen, Laulavan Lintukoiran ja Reeta-tytön kanssa lapset voivat tavata torilla tiistaina klo 14 ja 17.

Tapahtuman järjestää Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys yhteistyökumppaneineen.