Malesia on kutsunut Pohjois-Korean suurlähettilään puhutteluun

Suurlähettiläs Kang Chol syytti viime viikolla Malesiaa salaliitosta "vihollisvoimien" kanssa liittyen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin velipuolen murhatutkintaan. EHTIKUVA / AFP PHOTO / STR

STT

Malesia on kutsunut Pohjois-Korean suurlähettilään puhutteluun liittyen suurlähettilään aikaisempiin kommentteihin. Suurlähettiläs Kang Chol syytti viime viikolla Malesiaa salaliitosta "vihollisvoimien" kanssa liittyen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin velipuolen murhatutkintaan.

Malesian ulkoministeriön tiedotteen mukaan maan hallinnon edustaja on jo keskustellut suurlähettilään kanssa. Suurlähettiläälle oli korostettu, että Malesian maaperällä epäilyttävissä olosuhteissa tapahtuneen kuoleman tutkinta on aina Malesian hallituksen vastuulla.

Malesian mukaan suurlähettilään kommentti on perätön. Tiedotteessa myös sanottiin, että Malesian hallitus ottaa erittäin vakavasti kaikki perusteettomat yritykset tärvellä maan mainetta.

Malesia kertoo myös kutsuneensa Pohjois-Korean lähettiläänsä neuvotteluihin Kuala Lumpuriin.

Pohjois-Korean johtajan velipuoli Kim Jong-nam kuoli matkalla sairaalaan viime viikon maanantaina sen jälkeen, kun kaksi naista kävi hänen kimppuunsa ja suihkutti hänen kasvoilleen nestettä Kuala Lumpurin lentokentällä.

Kim oli menossa Macaoon lähtevälle lennolle.

Pohjois-Korea on vaatinut ruumiin palauttamista, mutta Malesia on kieltäytynyt. Malesia haluaa varmistaa ruumiin henkilöllisyyden dna-näytteellä velipuolen perheenjäseneltä. Poliisi sanoi sunnuntaina, ettei kukaan perheenjäsen ole ilmoittautunut.

Kim Jong-namin murhaan liittyen on pidätetty jo useita epäiltyjä. Lisäksi Malesian poliisi on kertonut etsivänsä neljää pohjoiskorealaista.

Kommentoi

Mainos: Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy

Asuminen ja hiilijalanjälki

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut