Ecuadorissa vasemmiston ehdokas johdossa presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella

STT

Ecuadorissa vasemmiston ehdokas Lenin Moreno on johdossa presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Kun äänistä oli laskettu 51,8 prosenttia, oli Morenon äänisaalis vaalilautakunnan mukaan hieman päälle 38 prosenttia. Morenon päävastustajan Guillermo Lasson äänisaalis oli taas hieman vajaat 30 prosenttia.

Jotta Moreno voittaisi vaalit ensimmäisellä kierroksella, tarvitsisi hän yli 40 prosenttia äänistä sekä 10 prosenttiyksikön johdon lähimpään kilpakumppaniinsa.

Aiemmin julkaistujen ovensuukyselyiden mukaan Moreno olisi saamassa 36-43 prosenttia äänistä ja Lasso 26-31 prosenttia.

Presidentti Rafael Correa ei ole enää ehdolla vaaleissa kymmenen vuoden ja kolmen kauden presidenttiyden jälkeen. Correan perinnön jatkajana on pidetty Morenoa, jota on myös pidetty vaalien ennakkosuosikkina.

Lasso on taas muun muassa uhannut häätää maan Lontoon-lähetystöstä siellä vuosikausia lymyilleen Wikileaksin perustajan Julian Assangen.

Kisasta on ennustettu tiukkaa ja vaikeasti ennustettavaa. Morenon on odotettu voittavan vaalien ensimmäisen kierroksen, mutta oikeiston ennustetaan kokoavan äänensä toisella kierroksella tätä vastaan.

Toinen kierros järjestetään tarvittaessa huhtikuun 2. päivänä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut