Ruotsalaislehti irvailee Trumpin puheelle: "Tätä kaikkea tapahtui illalla Ruotsissa"

Donald Trumpin ja hänen perheensä epätyypillinen elämäntyyli uhkaa tulla kalliiksi yhdysvaltalaisille veronmaksajille. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM

Kaisu Lötjönen

Ruotsalainen Aftonbladet tarttui Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin lauantain puheeseen, jossa Trump viittasi Ruotsissa tapahtuneisiin terrori-iskuihin. Trump puhui muun muassa Pariisin ja Brysselin iskuista ja lisäsi: katsokaa, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla.

Aftonbladet kirjoitti presidentille, ja monille sosiaalisessa mediassa asiaa ihmetelleelle vastauksen. Muun muassa tätä kaikkea Ruotsissa tapahtui perjantaina illalla.

Iltapäivällä mies sytytti itsensä tuleen tukholmalaisella torilla. Hän sai useita palovammoja ja hänet vietiin sairaalahoitoon.

Alkuillalla kuuluisalla laulajalla Owe Thörnqvistilla oli teknisiä ongelmia harjoitellessaan laulukilpailu Melodifestivalenia varten.

Kahdeksan jälkeen illalla sairaalaan viety mies kuoli. Hän oli loukkaantunut työpaikalla sattuneessa tapaturmassa aiemmin päivällä Boråain kaupungissa.

Yhdeksän aikaan tie E10 suljettiin liikenteeltä Katterjåkkin ja Riksgränsenin välillä voimakkaiden tuulien ja lumisateen vuoksi.

Myös Twitterissä ihmiset ovat jakaneet illan tapahtumia hashtagilla #LastNightinSweden.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.