WSJ: Trumpin uusi maahantulokielto koskenee edelleen seitsemää muslimimaata

STT

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto näyttäisi uudessa asetuksessa pitävän kiinni maahantulokiellosta, joka koskee seitsemää muslimienemmistöistä maata. Asiasta kertoo Wall Street Journal, joka on saanut haltuunsa muistion, jossa käsitellään vielä luonnosvaiheessa olevaa uutta maahantuloasetusta.

Trump on aiemmin kertonut antavansa uuden maahantulokieltoa koskevan asetuksen alkavalla viikolla. Muistion mukaan asetus annettaisiin tiistaina.

Uudessa asetuksessa maahantulokielto ei koskisi green cardin haltijoita, jotka tulevat kieltoa koskevista maista.

Alkuperäinen maahantulokielto koski Irania, Irakia, Jemeniä, Syyriaa, Libyaa, Somaliaa ja Sudania.

Trumpin hallintoviranomainen sanoo lehdelle, että asetusta työstetään edelleen. Yhdysvaltain ulkoministeriö ei puolestaan kommentoinut luonnosta lehdelle.

Lakimiehet pyytäneet aikaa pulmakohtien käsittelyyn

Ulkoministeriön viranomaislähde kuitenkin kertoo, että uudessa asetuksessa ei jatkettaisi syyrialaispakolaisten määräämättömäksi ajaksi annettua maahantulokieltoa. Valkoisen talon kaksi viranomaislähdettä kuitenkin kumoaa tiedon ja sanoo, ettei kieltoa jätettäisi pois uudesta asetuksesta.

Muistiosta ilmenee lehden mukaan myös, että hallituksen lakimiehet ovat pyytäneet, että uusi asetus nousisi voimaan vasta 7-14 vuorokauden kuluttua sen allekirjoittamisesta. Näin lakimiehet ehtisivät käsitellä mahdollisia lain pulmakohtia ennen asetuksen voimaantuloa.

Valitustuomioistuin päätti viime viikolla, että alkuperäinen seitsemän maan kansalaisia koskeva maahantulokielto pysyy jäissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.