IL: Kuopion reittilentoja suunnitellut Go! Aviation hakeutui konkurssiin

Kuopion ja Helsingin välisiä reittilentoja suunnitellut lentoyhtiö Go! Aviation on hakeutunut konkurssiin. Kuvassa yhtiön toimitusjohtaja Roope Kekäläinen. Tapio Hartikainen

Jukka-Pekka Räsänen

Kuopion ja Helsingin välisiä reittilentoja suunnitellut lentoyhtiö Go! Aviation on hakeutunut konkurssiin, kertoo Iltalehti. Vantaan käräjäoikeus on vahvistanut lehdelle saaneensa Go! Aviationia koskevan konkurssihakemuksen perjantaina.

Asian myöntää myös yhtiön toimitusjohtaja Roope Kekäläinen.

– Hallitus totesi, ettei ollut enää mahdollisuuksia jatkaa. Olemme tulleet tiemme päähän, eikä enää ole realistisia mahdollisuuksia selvitä. Jossain vaiheessa on pistettävä peli poikki, Kekäläinen toteaa Iltalehdessä.

Savon Sanomat kertoi viime marraskuussa, että Liikenteenturvallisuusvirasto Trafi oli peruuttanut Go! Aviationin lentotoimintaluvan ja liikenneluvan, koska yhtiöllä ei ollut vieläkään lentokonetta.

Sittemmin tuli ilmi, että yhtiön toista perustajaosakasta ja entistä toimitusjohtajaa Jorma Kariota epäillään jopa satojentuhansien eurojen epäselvyyksistä laskutuksessa lähipiirinsä yhtiöille.

Erityistilintarkastuksen jälkeen yhtiö teki tutkintapyynnön poliisille. Iltalehti kertoo rikostutkinnan jatkuvan yhä.

Vielä marraskuussa Kekäläinen oli luottavainen lentoyhtiön tulevaisuuden suhteen.

– Meillä ei ole ollut ongelmia leasing-yhtiön kanssa. Se ostaa koneet ja vuokraa ne meille.

– Leasing-yhtiö on tehnyt ostosopimukset kahdesta koneesta, toisen Saksasta ja toisen Puolasta. Kolmannesta se neuvottelee, Kekäläinen kertoi marraskuussa Savon Sanomille.

Kekäläinen arvioi tuolloin, että ensimmäinen reittilento Kuopio–Helsinki–Tallinna olisi luvassa tänä keväänä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan toiminnan piti laajentua rivakasti niin, että vuonna 2020 olisi operoitu 50 koneella 14 maassa.

Yhtiön liikeideana on myydä yrityksille ja liikematkustajille muutaman tuhannen euron kuukausikortteja. Kesällä yhtiö kertoi, että kortteja oli ostanut jo toistakymmentä yritystä.

Lennot piti aloittaa 8-paikkaisella Pilatus PC12NG -koneella.

Yhtiötä ovat rahoittaneet myös entinen formulatähti Mika Salo ja kuopiolainen entinen NHL-tähti Kimmo Timonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.