Verta jalastaan tiputtava susi havaittu Maaningalla - Poliisi seuraa tilannetta

Takajalastaan verta tiputtava susi liikkui ainakin maanantaina Maaningan Käärmelahdessa, vahvistaa asukkaiden tiistain kyselyt ylikomisario Harri-Pekka PohjolainenSavon Sanomille.

– Näköhavaintoja on tullut ja petoyhdyshenkilö totesi ne todellisiksi. Siellä on kaksi sutta, jotka ovat liikkuneet piha-alueilla, eli susi on ollut alle 100 metrin päässä talosta tai tuotantoeläinrakennuksesta.

– Jos pihakäynnit jatkuvat, poliisi tulee antamaan luvan karkottaa suden tiivisti asuntulta asuinalueelta. Se tarkoittaa sitä, että annetaan virka-aputoimijoille karkotuslupa. Tässä tapauksessa käytettäisiin avuksi koiria.

– Tässä vaiheessa mennään kuitenkin ilman mitään toimia, sillä susi ei ole niin vakavasti loukkaantunut, Pohjolainen korostaa.

– Nyt petoyhdyshenkilöt tarkkailevat maastoa. Karkotuslupa olisi se lievin keino, jotta sudelle saataisiin pelote. Tilannetta seurataan.

Petoyhdyshenkilö Jussi Kröger Käärmelahdesta kertoo, ettei suden liikkeistä tullut lisähavaintoja tiistaina.

Juttua muokattu kello 19.30.

Lisätty jutun loppuun tieto, ettei sudesta tullut tiistaina lisähavaintoja.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut