Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunisian pääministeri kiistää virheet Berliinin joulumarkkinaiskun estämisessä

Tunisian pääministeri kiistää, että hänen maansa olisi tehnyt virheitä, jotka olisivat mahdollistaneet tappavan terrori-iskun joulumarkkinoille Berliinissä. Pääministeri Youssef Chahed kertoi näkemyksistään Bild-lehdelle ennen tapaamista liittokansleri Angela Merkelin kanssa.

Tunisialaisen Anis Amrin uskotaan ajaneen rekan joulumarkkinoille joulukuussa ja tappaneen 12 ihmistä. Hän oli tunisialainen turvapaikanhakija, jonka hakemus oli hylätty puoli vuotta ennen iskua. Saksa ei pystynyt palauttamaan Amria Tunisiaan byrokraattisten ongelmien takia.

– Minun pitää sanoa hyvin selvästi: Tunisian viranomaiset eivät ole tehneet virheitä, Chahed sanoi Bildille.

– Anis Amri ei ollut terroristi, kun hän lähti Tunisiasta vuonna 2011, eikä ollut merkkejä hänen radikalisoitumisestaan.

Merkelin uskotaan taivuttelevan Tunisiaa ottamaan tehokkaammin vastaan ihmisiä, joiden turvapaikkahakemukset on hylätty. Tunisialaisista hakijoista vain alle prosentti sai turvapaikan Saksasta viime vuonna.

Pääministerin mukaan palautus edellyttää selviä todisteita, että kyseessä on Tunisian kansalainen. Moni hakee turvapaikkaa ilman henkilöllisyystodistusta tai väärennetyillä papereilla.

Pääministeri Chahed sanoi Bildille aikovansa vierailla joulutorin iskupaikalla muistamassa uhreja.