Trump: Maahantulokiellon kumoava päätös naurettava

STT, AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on arvostellut kovasanaisesti liittovaltion tuomarin päätöstä jäädyttää seitsemän muslimimaan kansalaisille määrätyt maahantulokiellot.

– Tämän niin sanotun tuomarin päätös, joka vie lainvalvonnan pois maastamme, on naurettava ja se kumotaan, Trump uhosi Twitterissä.

Trumpin mukaan luvassa on suuria vaikeuksia, jos Yhdysvallat ei enää voi päättää, ketkä voivat ja ketkä eivät voi tulla maahan. Presidentti sanoi myös, että jotkin Lähi-idän maista ovat kannattaneet hänen määräämäänsä maahantulokieltoa. Trumpin mukaan tämä johtuu siitä, että "ne tietävät tiettyjen ihmisten maahanpääsyn tuovan vain kuolemaa ja tuhoa".

Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Washingtonin osavaltion syyttäjänlaitoksen johtaja Bob Ferguson valitti maahantulokielloista. Hän vetosi muun muassa siihen, että ne rikkovat maahanmuuttajien perustuslaillisia oikeuksia ja kohdistuvat erityisesti muslimeihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut