Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PeeÄssä maksamassa 10 miljoonaa euroa ylijäämäpalautusta

Osuuskauppa PeeÄssän asiakasomistajat ovat saamassa kymmenen miljoonaa euroa ylijäämäpalautusta keväällä.

PeeÄssän hallitus ja hallintoneuvosto esittävät edustajistolle kahden prosentin ylijäämäpalautuksen maksamista.

PeeÄssällä oli vuoden 2016 lopussa 114 957 asiakasomistajaa eli lähes 82 prosentissa pohjoissavolaisista talouksista on asiakasomistaja.

Yhden omistajan keskiostos oli viime vuonna noin 5 100 euroa vuodessa, jolloin ylijäämäpalautusta tulisi toukokuussa noin 100 euroa.

PeeÄssän toimitusjohtajan Tapio Kankaanpään mukaan ylijäämäpalautusta on maksettu aiemmin korkeintaan yksi prosentti edellisvuoden ostoksista.

Hänen mukaansa tämän kevään ylijäämäpalautuksen suuruus johtuu odotettua paremmasta tuloksesta sekä pienentyneistä investoinneista.

PeeÄssän liikevaihto kasvoi viime vuonna 547 miljoonaan euroon, mikä on 2,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Myös tulos kasvoi edellisvuodesta 22,2 miljoonaan euroon.

Viime vuonna PeeÄssä maksoi bonusta, ylijäämäpalautusta vuodelta 2015 sekä maksutapaetua yhteensä 28,6 miljoonaa euroa. Yhtä omistajaa kohti se tarkoitti keskimäärin 253 euroa.

 

Oikaisu 4.2. kello 10.50

PeeÄssän liikevaihto oli viime vuonna 547 miljoonaa euroa. Jutussa aiemmin mainittu 351 miljoonaa euroa on päivittäistavaroiden liikevaihdon osuus kokonaisliikevaihdosta.